Jumaat, 16 Mei 2008

Alhamdulillah..latihan ilmiahku sudah siap..

Segala puji dan syukur hanyalah bagi Allah. Saya bersaksi bahawa tiada Tuhan selain Allah Yang Maha Esa bahawa tiada sekutu apa pun bagiNya dan saya bersaksi bahawa Nabi Muhammad adalah hamba dan Utusan Allah. Alhamdulillah, dengan IzinNya dapat saya siapkan latihan ilmiah ini yang bertajuk 'Kajian Aplikasi Ilmu Takhrij Hadith Dalam Jurnal Islamiyyat' dengan jayanya.

Jutaan terima kasih diucapkan kepada penyelia saya iaitu Dr Azwira Abd Aziz yang sudi menerima saya sebagai pelajar di bawah seliaannya serta di atas segala masa yang diluangkan oleh beliau dalam menyempurnakan latihan ilmiah ini agar hasilnya menjadi lebih berkualiti. Selain itu, segala bimbingan dan nasihat yang telah diberikan juga amat saya hargai hingga ke hujung nyawa. Ucapan terima kasih juga ditujukan kepada kedua ayahanda Mohd Muzni bin Mohd Noor dan bonda Hindun binti Mustafa yang amat saya cintai di atas setiap bantuan bantuan kewangan, nasihat dan pengorbanan yang tidak terhingga kepada saya sepanjang menyiapkan kajian ini.

Tidak lupa juga kepada pensyarah-pensyarah Fakulti Pengajian Islam Universiti Kebangsaan Malaysia yang turut sama membantu saya melancarkan kajian ini. Seterusnya saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih buat pensyarah-pensyarah Jabatan al-Quran dan al-Sunnah yang telah banyak memberikan inspirasi, semangat serta galakan dalam proses menimba ilmu di UKM ini. Semuanya amat bermakna bagi saya dalam meredahi ujian dan dugaan dalam menuntut ilmu agama ini.

Ucapan terima kasih ini juga dihulurkan buat sahabat-sahabat yang disayangi yang sentiasa memberikan inspirasi, semangat dan pertolongan kepada saya sepanjang menyiapkan latihan ilmiah ini. Segala jasa daripada sahabat-sahabat amat saya kenangi. Penghargaan ini juga ditujukan buat mereka yang terlibat secara langsung ataupun tidak langsung dalam kajian ini. Akhir kata, hanya Allah taala sahaja yang mampu membalas jasa anda semua di atas segala sumbangan yang diberikan. Semoga segala usaha ini diberkati olehNya serta sentiasa berada dalam redhaNya.

2 ulasan:

pkah berkata...

akak..nama adikmu xdk ka??pnt ak bg skongan

syuhada' berkata...

Ya..x lupa jugak buat adik yang ku sayangi. Terima kasih di atas pengorbananmu terhadapku di sepanjang ku menyiapkan tesis. barakallahufik..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails